A verseny

A Budapest-Bamako egy közös jótékonysági túra és verseny Budapesttől Bamakoig. A Budapest-Bamako (B2) azoknak szól, akik már álmodtak a Dakarról, Afrikáról, közös kalandozásról extrém körülmények között. A korai Afrikai rallyk kalandját és hangulatát idézi a futam. A B2 egy minimál asszisztenciás esemény, ami azt jelenti, hogy baj esetén mindenki csak saját magára számíthat. Verseny és túra kategóriában lehet indulni. A B2 nem egy könnyed hétvégi autózás a Dunakanyarban.

A versenykategóriában a résztvevők napi etapokat teljesítenek. A napi etapok során geocaching (ügyességi, tájékozódási) feladatokat kell megoldani, és speciál szakaszok lehetnek beiktatva, melyeket limitidő alatt kell teljesíteni, ám ezek meghatározásnál nem a száguldozás, hanem a biztonság a legfontosabb szempont. A versenykategória útvonala nehezebb, és sok esetben látványosabb, mint a kaland kategória útvonala, de itt is mindenki a saját élményének a kovácsa.

A túra kategóriában egyetlen kihívás van. Két hét alatt eljutni Bamakoig árkon-bokron át. A túra kategória is zord helyeken és úttalan utakon halad a célig. De ha akarod, akkor végig le is gurulhatsz aszfalton ma már Bamakoig. A két kerék meghajtású autók és a gyengélkedő csapatok, sokszor a betonon haladnak. A túrában is meg kell birkózni az idővel, korrupt karhatalmi szervekkel, politikai bizonytalansággal, homokviharokkal, hőséggel és még ki tudja mi minden mással.

© 2017 Orbán Marianna EV