Szerelmem Afrika

Aki nem járt erre soha nem fogja ezt érezni, hogy maradnál, a lelked minden alkalommal itt ragad, de elmondhatatlan, hogy miért. Megérkeztünk Banjulba, ketten hagytak el mindket út közben, de megcsináltuk egyedül, szálláson vagyunk ahol tudunk főzni és már a célkapun is áthajtottuk, azt hiszem ez valami. Amin átmentünk örök életre szóló élmény, öntanulmányozás, hála, öröm, szomorúság.

Zsófinak nagyon sokat köszönhetek, tegnap volt egy kis szétcsúszás, a nem akarok hazamenni feeling, de ma visszatért a szabadság, minden oké a lelkemmel, este parti. A kocsinak a helyi értéke 4000 euró körül van, de nem használnak kombit, ezt egy sráctól tudom aki eladta az övét és neki már mondták az értéket. Így 3500ról indulunk, aztán viszik amennyiért viszik. Az elmúlt pár napban olyan helyeken jártunk amit szavakkal nem lehet kifejezni, rengetek kép és videó készül, ha hazaérünk minden megy fel drive-ra és lehet nézni, de hát srácok az sem ugyanaz. A szívem ott maradt a Zebrában, a Wassadouban, a szavannán kinn, két hét és csak tegnap bőgtem, de akkor már minden miatt, sajnos otthonról is olyan hírek jöttek aminek nem örültem felhőtlenül.

Ám alkalmazkodunk, megyünk előre, elfogadjuk a változást és tanulási folyamatnak tekintjük, amibe néha belebukom, de csak azért sem fogok engedni belőle, normális emberré lenni, teljes életet élni, és úgy megöregedni leírhassam, mondhassam, megtettem érte mindent. Az agyam, hát az nem áll meg mióta eljöttünk, elszakadtam nagyon otthonról tudatosan nem kerestem a kapcsolatot, de a wifik sem hasítottak úgy Szenegál - Gambia vonalon, hogy az adott lett volna.

Szenegál maradt a szerelem csúcsa, gyönyörűek az emberek, itt Gambiában nagyon erős a lehúzás és mindenért büntetni akarnak, pénzt szedni, ajándékot kapni, nem feltétlenül szimpi a dolog. Holnap bemegyünka a citybe, veszek végre színes pizsigatyát, méginkább cserélni próbálom, sok a ruhám amit nem viszek haza. Kempingcuccokat is jó lenne eladni, a Zsófival. Gumisék mindjárt jönnek, indulunk. Szeretünk mindenkit, de továbbra sem hiányoztok.

© 2017 Orbán Marianna EV